Långhelg

Hej allihop. Vilken helg! Vi var lediga måndag och tisdag pga Australia Day som skedde i tisdags. Och vilken megahelg det har varit! De firar STORT och firandet började redan i fredags. Oj oj OJ!
 
I fredags gick vi på en DJ-konsert på en sjukt cool arena som heter Red Hill Auditorium. Det är en utomhusarena som har utsikt över Perth och vi såg solen gå ner över staden, helt otroligt vackert. I lördags stannade jag hemma, energin var inte direkt på topp efter fredagens bravader. På söndag var det fest igen. På måndag var det stor grillfest på komplexet och på tisdagen var det dags att fira Australia Day.
 
Och vilket firande. De har galet mycket aktiviteter på stan och massor med härligt folk är ute och har det mysigt. De har bland annat en flygshow, en vattenshow och en 60 meter lång flagga som de flyger över floden. Även en hel park med olika aktiviteter för både barn och vuxna. Jag mötte upp några svenska vänner och hade en sjukt trevlig dag och kväll med picknick och härligt sällskap. Klockan 20.00 skedde eventet som alla hade väntat på hela dagen. 32 343 fyrverkerier sköts upp i himlen i en spektakulär show med 360 graders lasershow. Det är den största showen i hela Australien på Australia Day (Sydney får nyår och Perth Australia Day). Showen pågick en halvtimme och jag säger bara WOW! Vilken grej! 300 000 människor samlades i parkerna runt floden och såg showen, vi hade galet bra platser.
 
Onsdag till fredag var det dags för jobb igen. Det hände lite grejer, vilket var skönt! Har jobbat på tre roliga projekt som nu är klara att godkännas av kund, otroligt roligt!
 
Tagit en tripp till IKEA också för inhandling av svensk mat ;) Det kan väl få vara okej...
 
Nu är det helg igen, fast det känns som om måndag var igår. Helgen blir lugn, det tog på både plånbok och kropp förra helgen!
 
Lite bilder:
 
 
 
 
 
 
 
En vän till mig filmade fyrverkerierna från andra sidan floden. Det var verkligen helt magiskt, kolla!
 

 

Snabba ryck

Hallå där! Jag är tillbaka på praktiken, frisk och kry, men lite morgontrött. Den tio minuters långa (korta?) promenaden till jobbet gör att man vaknar till och sedan är det fullt ös från morgon till eftermiddag. Ibland. Ibland finns det inte så mycket att göra, framförallt i början av veckan, men mot slutet är det stress och kaos för alla kommer på att man har allting kvar att göra inför helgen. Det funkar lite så här, man chillar och tar det lugnt de första dagarna sen kommer man på att man egentligen hade massor att göra och så blir det stress.
 
Jag gillar det, när det händer saker. Och jobbet är ju så roligt! Sitter på samma kontor som Natasha (min mentor) och två prepress-killar som är hur trevliga som helst. Känner mig verkligen som en del av teamet!
 
På tisdag är det Australia Day och det är SJUKT stort firande här borta så vi är lediga både måndag och tisdag och de börjar firandet redan idag (fredag). Perth har Australiens största fyrverkeri-show för Australia Day och det beräknas komma 250 000 personer för att titta på showen. Hur jag ska överleva det är en bra fråga.
 
Oh well, nu är det dags att börja helgen med en liten mini-festival! Ha en grym helg!

Tar lite fart

Det tar lite fart. Well, inte på praktiken men i övrigt. Har lärt känna lite fint folk; varit fart i helgen med BBQ och födelsedagsfest för en kille jag aldrig träffat förr med folk jag aldrig träffat förr, men man får ju ta tillvara på tiden! Har även mött upp några svenska tjejer och spelat kubb och ätit kladdkaka och druckit svensk cider. Ibland får man göra svenska saker också ;)

Har för övrigt varit sjukt bra temperaturer veckan som gått. Aldrig stigit över 30 grader, perfekt för mig. Tydligen väldigt ovanligt den här tiden på året men vädret kanske helt enkelt lyssnade på den stackars svensken som höll på att dö i hettan. Hoppas denna ovanlighet håller i sig ;)

På praktiken är det fortfarande segt, jag hoppas verkligen det tar sig nu, vill ha något vettigt att göra! Ja, jag har ju gjort en sak förra veckan som faktiskt såldes in, men ändå! Lite pang-pang och lagom med stress vore nice. Tro det eller ej, men jag börjar bli lite trött på att ligga vid poolen och läsa böcker ;)

Oh well, vi får se vart det hamnar, ännu en vecka på gång nu.
 
 
 
 
Ursäkta kassa mobilbilder, glömmer eller orkar aldrig ta med mig GoPron.. Jag gör det när jag drar på riktiga äventyr istället, har lite helg-roadtrips planerade, man måste ju passa på!
 
Visste ni förresten att de små bilderna längst upp på bloggen är bilder från förra gånger jag var Australien? (Förutom den på Perth skyline). Det var en underbar upplevelse!