Adventures

Ja ni, nu var det ett tag sen jag skrev men det flyter på här borta och jag gör saker mest hela tiden. Vi har haft en sjuk värmebölja, man känner sig sjuk på riktigt. Det är inte alls kul. Det är däremot skönt att kliva in på kontoret där det är svalt och skönt. Men vägen dit är inte så kul! Vi har jobbat en hel del och det har varit saker att göra. Förra veckan var lite lugnare när säljaren var ledig och chefen borta på uppdrag i Adelaide. Men vi fick tiden att gå och gjorde samples, åkte runt på kundbesök för att få proofs underskrivna, och jag lärde mig göra manufacturing-files (alltså hur allt ska se ut innan det går iväg för att lägga på design och hela köret.)
 
I onsdags landade min mamma i Australien. Hon sysselsätter sig med att utforska Perth medan jag är på praktiken och när jag slutat möts vi upp och hittar på saker. Vi har hyrt en bil så vi snabbt kan ta oss runt till det vi vill se. Vi har bland annat matat kängurus och klappat koalor, badat på stranden och ätit picknick i South Perth med utsikt över Perth skyline och lite annat smått och gott. I helgen åkte vi till Margaret River som ligger några timmar söder om Perth. Vi gick på lite vinprovningar och åkte runt till alla fantastiska utsiktsplatser och stränder, såg massa rockor (sjukt coolt, de var så nära!), utforskade grottor och åt god mat. Det är kul att hon är här! Jag har lite mer möjligheter att göra och se saker när hon är med och det känns ju faktiskt som något man borde göra när man ändå är på andra sidan jorden. Har ju sett östkusten men västkusten är en gömd pärla och jag vill verkligen se lite av det också.
 
Jaja! Nu ska jag dra iväg och möta upp mamma i Fremantle. Vi hörs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always prepared

Ja så då har det gått ännu en vecka. Jag älskar verkligen det här stället. Det känns som om jag varit här så länge och det känns helt sjukt att det bara är ca 7 veckor kvar. Alltså va?! Jag börjar redan nu få ångest och känna mig ledsen över att behöva åka hem snart. Det är ju här jag bor? Det är ju här jag lever? Jag har fått så fantastiskt fina vänner och allting känns så himla bra. Usch, vill inte ens tänka på att behöva åka tillbaka.
 
I alla fall! Praktiken tar sig mer och mer. Denna vecka har det varit så SJUKT mycket att göra och det är så jäkla kul alltså! Att vara sysselsatt hela tiden gör det så mycket lättare. Svårare är det när vi är två förpackningsdesigners som ska dela på ett CAD-program ;) Ibland är det lite jobbigt när vissa kollegor blir stressade och pga det blir sjukt bittra och otrevliga, men det är bara att vara saklig och förklara och jobba vidare. Natasha (min handledare) är förresten helt fantastisk, hon inkluderar mig verkligen i allt och ger mig så sjukt fria händer och låter mig sköta riktiga projekt. Hon tar de "tråkiga" och "vanliga" lådorna så jag får göra de mer utmanande grejerna för att jag ska få lära mig, det är grymt! Flera saker som jag gjort de här veckorna har redan sålts och gått mot produktion, det känns hur kul som helst!
 
Jag fick Sweflex stipendium förresten! Fick ett mail igår om att de bifallit min ansökan och att jag får stipendium. Hur bra är inte det?! Blev så himla glad! Och det hjälper så extremt mycket!
 
Nu börjar temperaturen stiga uppåt igen. De går till och med ut med varningar om att det ska bli extremt varmt. Det var önsketänkande att hoppas att den underbara temperaturen på 20-30 grader skulle hålla i sig... Nu stiger vi upp mot 40+ igen. Gud ge mig styrka att överleva det!